28 mars 2012

Nu ska trädgården förvandlas!

Från att ha varit en ganska igenvuxen och trång trädgård med mycket gamla barrväxter och annat så ska den nu förvandlas. De vackra blommor som faktiskt finns där bland allt det andra ska få komma fram i dagsljuset och trädgården ska barnanpassas vilket innebär studsmatta, sandlåda och gungor... Mamman i den här familjen har också bestämt att denna sommar SKA en pool sättas upp så värmeslag kan undvikas!
Här är lite bilder på hur kaoset ser ut just nu... förhoppningsvis har vi tillgång till traktor och släp till helgen för att forsla bort allt som ligger löst just nu och under påskveckan hoppas vi på att få hit en grävare som ska jämna, platta till, dra upp... hej o hå.... Whish us luck!
Här är framsidan med ingång borta vid den vita grinden. Går knappt att ta sig in med en syskonvagn. Här ska röjas upp helt och bara ett staket ska finnas kvar för att hindra de små från att komma ut på gatan. Istället för gräs ska vi lägga ganska mycket sten på den här sidan så det blir uteplats och även möjligheter för barnen att köra traktor, cykel osv... Man vill ju ha en fin ingång till huset! Fin stenläggning och blomkrukor + ett vitt staket tillsammans med grinden blir nog fint!
Ena sidan av huset med en liten uteplats längst bort. Hit kommer man om man går ut via tvättstugan. Här ska rensas upp i rabatterna och gången ska breddas lite men sen ska det få vara lite lummigt och mysigt så man kan ha en skön plats att sitta på!
Uteplatsen på baksidan. Man går ut via vardagsrummet. Här ska röjas upp och utemöblerna ska fram! Rabatten framför ska avvecklas och det ska bli en slänt ner istället för de gamla plattorna som snart ger vika.

Ena delen av baksidan. Vi har fällt massor med gamla barrväxter så nu ska det röjas och fixas!! I hörnan lite längre bort önskar jag en lekstuga till barnen men vi får se vad ekonomi o annat tillåter...

Och så här ser vår framsida ut mot gatan ut just nu... :-( Bestod av bara gamla, fula barrväxter som ska bort. Sen blir det gräsmatta och staket och fina rabatter med blommor istället! :-)
Här är den stora dammen som finns i ena hörnet på baksidan. Väldigt fint med en stor damm, med vattenfall och näckrosor... men GRYMT opraktiskt med nyfikna småbarn och med en dessutom väldigt liten tomt. Vi behöver utrymmet! Så nu har vi tömt dammen och eftersom detta är den skuggigaste och lummigaste hörnan av trädgården ska det blir sandlåda här så de små kan sitta utan att bränna sig i solen.
/Kram

1 kommentar:

  1. De kommer bli superfint Annelie, o de e ju sååå kul o greja i trädgården:))) Kramiz

    SvaraRadera